Hairstyle Pure

Haarwerken en pruiken 

Waarom kiezen voor pruiken Hairstyle Pure 

- Wij hebben een assortiment pruiken van kunstvezel of echt haar

- Alles is onmiddellijk leverbaar 

- Terug betaling van het ziekenfonds 

-Gratis aanpassingen 

- Wij hebben een ruim aanbod aan mutjes en turbans, .. 

- Exclusieve collectie met telkens de nieuwe trends 

- Persoonlijke begeleiding , ook nadien ! 

- U kunt bij ons terecht van maandag tot zaterdag op afspraak

- Huis of ziekenhuisbezoek is zeker mogelijk


Kom langs voor een gratis intake gesprek

0468 300 315 


Wat als je haar je in de steek laat  .. 

Na haaruitval of het vaststellen van een haarziekte, .. vragen velen zich af hoe het nu verder moet ? 

Wij bekijken samen naar de beste oplossing op maat. Wij garanderen u een discrete , eerlijke en persoonlijke begeleiding gebaseerd op wederzijds vertrouwen.


Een glimp uit ons assortiment 


De meest gestelde vragen op een rij 

Waarvoor kan ik terecht bij pruiken Hairstyle Pure 

Na haaruitval of bij het vaststellen van een haarziekte stellen velen zich de vraag hoe het nu verder moet.  Als het nu gaat over de haarverlies ten gevolge van chemotherapie of een erfelijk haarziekte, steeds kan u bij ons terecht voor de aanpak van uw haarprobleem. 

Hoe lang moet ik wachten op mijn pruik ? 

U maakt eerst kennis met verschillende modellen van haarprotheses die bij u persoonlijk zouden kunnen passen.

Eens de definitieve keuze gemaakt, kan u binnen de drie dagen beschikken over uw nieuw haarstuk.

Kan ik rekenen op een tegemoetkoming van het ziekenfonds ? 

Na de aankoop van uw pruik overhandigen wij u een factuur. Hiermee kan u terecht bij ziekenkas of verzekeringsagentschap. U ontvangt een terugbetaling van gemiddeld 150 euro.
Wanneer haaruitval het gevolg is van haarziekte kan de adviserende arts via uw ziekenkas het grootste deel van uw factuur laten terugbetalen. Gelieve u vooraf even te informeren over de mogelijke terugbetalingen.

Wat is de kostprijs van mijn haarwerk of pruik ?

U maakt u zich waarschijnlijk zorgen over de kostprijs van uw haarproblemen, pasklare antwoorden zijn inderdaad niet altijd voorhanden. Wij waarborgen steeds de beste kwaliteit aan een eerlijke prijs.
De kostprijs kan verschillen afhankelijk van diverse factoren. Er zijn pruiken gemaakt met natuurlijk haar of kunsthaar, machinaal of handgeknoopt. 
 Hou rekening met een minimale uitgave van 250 tot 300 euro voor een kwalitatieve oplossing.  Breng gerust een foto met uw voorkeurskapsel mee. Wij adviseren u graag een haarprothese die uw natuurlijke look zo nauwkeurig mogelijk benaderd. We zoeken samen naar een degelijke oplossing voor uw haarprobleem. 

Wat is alopecia areata of plaatselijke kaalheid ? 

Alopecia areata (de naam betekent pleksgewijze kaalheid) is een haaraandoening, waarbij een persoon vrij plotseling gedeeltelijk kaal wordt. Deze aandoening kan op elke leeftijd optreden, bij zowel mannen als vrouwen. Naar schatting lijdt 1 op de 1000 tot 2000 mensen in de bevolking aan de aandoening. 


Een ontstekingsproces rondom de haarwortel belemmert de haarwortels in hun functie, waardoor hieruit enkel nog misvormde, gemakkelijk afbrekende en uiteindelijk helemaal geen haren meer groeien. Dit zorgt in het begin voor pleksgewijze kaalheid. Uiteindelijk kan het ziekteproces, in ernstige gevallen, leiden tot complete kaalheid. Omdat de haarwortels aanwezig blijven, in tegenstelling tot sommige andere aandoeningen waarbij haaruitval optreedt en waarbij wel follikelatrofie plaatsvindt, bestaat de kans dat het haar terugkomt. 


De plekken waar alopecia areata zich voordoet, zijn vaak rond of ovaal van vorm. In deze plekken vallen alle haren uit. De plekken op de huid zijn echter niet verlittekend, rood of ontstoken, zoals bij andere haaraandoeningen soms wel het geval is. Aan de randen van de aangedane plekken zitten loszittende haren en soms zijn hier kleine haartjes, de zogenaamde uitroeptekenharen, te zien. 


De meeste patiënten ontdekken pas dat ze aan alopecia areata lijden op het moment dat zichtbare kale plekken verschijnen, omdat de aandoening niet met jeuk of pijn gepaard gaat.


Tenslotte kunnen ook de nagels in het ziekteproces worden betrokken. Vooral vingernagels zijn aangedaan, meestal met putjes of witte plekken, soms worden ze broos en breken gemakkelijk af.

Welke kleur moet ik nemen van pruik ?

Wij bieden een groot assortiment aan kleuren. Ook met schakeringen, eigenlijk in alle combinaties. Meestal kiest men een model die bij u oorspronkelijke stijl past.  U merkt nauwelijks het verschil ! 

Wat met de nazorg van mijn pruik ? 

Het bijknippen en personaliseren van uw haarstukje is volledig gratis. 
De bijhorende verzorgingsproducten worden bij de haarprothese meegeleverd.


 Wij begeleiden u ook hoe u de pruik correct kunt op plaatsen. 


Naargelang de keuze die u heeft gemaakt, kunstvezel of echt haar zal er een aangepaste nazorg nodig zijn. Deze uitleg ontvangt u wanneer er een keuze is gemaakt. 


Ons assortiment mutsjes en turbans 

weldra komt de nieuwe collectie online ..